Nieuwe Europese Champagne-ambassadeur komt uit … Nederland

Eindelijk is er een Nederlandse winnaar van het Europese Concours voor Champagne Ambassadeurs! De winnaar is de Nederlandse Anja Vondenhoff.

Enige weken geleden streed ik in het Okura Hotel te Amsterdam om de felbegeerde titel. Anja won toen glansrijk. Het juryrapport roemde “uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren”. Anja heeft de WSET Diploma Course gehaald, mag zich Weinakademiker noemen en is docent aan een ROC. Dat laatste bleek een groot voordeel, want de doelgroep van het concours zijn jeugdigen. En die groep kent Anja als geen ander.

Inmiddels weet ik dat ik me niet hoef te schamen dat ik van Anja verloor. Anja heeft afgelopen donderdag in de Champagne ook de Europese titel veroverd! Ze bleef de UK (2e) en Duitsland (3e) voor. Een prachtig resultaat, want ze is daarmee ook nog eens de eerste Nederlander die dit concours wint! Aanwezig jurylid Frank Jacobs (die trouwens bij de Europese finale niet voor zijn landgenote mocht stemmen…) twitterde vandaag: “Anja was briljant en zegevierde met een straatlengte voorsprong!!” Extra mooie overwinning dus.

De strijd om de titel Champagne Ambassadeur wordt gehouden in de acht Europese landen waar het Comité Champagne vertegenwoordigd is: Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Zwitserland en Spanje. De nationale winnaars maken vervolgens in de Champagne uit wie zich een jaar lang Europese Champagne Ambassadeur mag noemen.

Prachtig dat de titel nu naar Nederland gaat! Wellicht luidt dit ook meer aandacht voor deze unieke wijn in…

Sprankelende groet!
Ingrid Larmoyeur .•°*
@vinissima | @bubbelblog

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in champagne. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nieuwe Europese Champagne-ambassadeur komt uit … Nederland

  1. RJ Nijland zegt:

    Heb de afgelopen 2 dagen Anja mogen leren kennen in Epernay, wat een bevlogenheid en wat kan ze vertellen over wijn en champagne, beleving gevoel emotie wat een top ambassadeur daar mag Culinair NL trots op zijn, Robert jan Nijland, Patron Restaurant ’t Nonnetje Harderwijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s