Nieuwe duitstalige gids over Champagne van Gerhard Eichelmann

Eichelmann - Champagne

Een prachtige nieuwe wijngids over champagne is uit, en nog wel in het Duits…!

Goeie tip van Perswijn’s René van Heusden: een nieuw standaardwerk over champagne van Gerhard Eichelmann. De gids heet heel treffend “Champagne”. Eichelmann is vooral bekend van de jaarlijkse wijngids “Deutschlands Weine 2013” en het wijntijdschrift Mondo, maar heeft ook talrijke andere wijnboeken op zijn naam staan, bijvoorbeeld over Montalcino. Champagne is echter zijn favoriete wijn. Hij schreef al eerder het “Champagner-Handbuch” met tips voor reizigers, beschrijvingen van de verschillende stijlen en wat producentprofielen. Het boek is zelfs vertaald in het Frans! Dat zegt wel wat over de waarde. En in 2005 kwam hij al met “800 Champager bewertet und kommentiert”.
In zijn nieuwe lijvige boek “Champagne” gaat hij verder in op de streek en beschrijft en waardeert ook nog eens bijna 300 champagneproducenten met tal van hun wijnen! Handig lijkt mij bijvoorbeeld de typering van de huisstijl van de diverse huizen. Daarnaast geeft hij – net als Bubbelblog – in een vijf-puntensysteem waarderingen aan de diverse wijnen.
Dat de gids nu al opgemerkt is in Frankrijk, bewijst bijvoorbeeld Tarlant, die al trots op zijn site meldt dat Eichelmann het huis overall met vierenhalve ster heeft gewaardeerd en enkele van hun wijnen zelfs vijf ***** heeft gegeven!

Wordt Eichelmann nu de nieuwe Juhlin? Deze Zweedse champagnespecialist schreef een boek getiteld “4.000 champagnes”. Zover is het bij Eichelmann nog niet, maar hij gaat wel zijn vermaarde Zweedse collega achterna met zijn nieuwe gids. Een must voor elke champagnefanaat. Bubbelblog kan niet wachten tot de kerstman een exemplaar komt brengen…!

Tip: Een interview met auteur Gerhard Eichelmann is te lezen in Perswijn nummer 7-2012.

Meer info:
Gerhard Eichelman
Champagne (Duitstalig)
Mondo Heidelberg, 2012
639 blz., hardcover, geïllustreerd
ISBN: 978 3938 83933 1
Prijs: € 49,95 (te bestellen via http://www.mondo-heidelberg.de)

Bij Mondo is ook het kwartaaltijdschrift Mondo te bestellen. De nieuwe editie van december 2012 (nr. 62) is nog niet uit (komt volgens de uitgever pas januari/februari), maar is voor bubbelliefhebbers ook zeer de moeite waard! Het kost bij de uitgever zelf €20,- en heeft de titel “Champagner, Sekt, Cava, Franciacorta, Crémant & Co.”.

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in boek, champagne en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s