@bubbelblog viert 20-12-2012 20:12 uur met Champagne Gosset, Cuvée Spéciale 425e Anniversaire

Gosset 425e Anniversaire20-12-2012, 20:12 uur, voorlopig de laatste speciale datum met mooie cijferreeksen… Dat krijgen we in ons leven niet weer! Deze datum mocht dus zeker niet ongemerkt voorbijgaan! Wat is er dan mooier dan een mooie champagne om van het moment te genieten…? Bubbelblog koos voor de Cuvée Spéciale 425e Anniversaire van het oudste champagnehuis, Gosset.

Deze speciale gelimiteerde topcuvée is samengesteld door Gosset’s chef de cave Jean Pierre Mareigner ter gelegenheid van het 425-jarig bestaan van Gosset. Het is een cuvée uit 12 grands crus en premiers crus uit 2004, aangevuld met reservewijn uit 2002. Het etiket voor deze jubileumeditie is ontworpen naar een oud etiket van Gosset.

Naam: Gosset, brut, Cuvée Spéciale 425e Anniversaire
Producent: Gosset. Het oudste champagnehuis te Aÿ bestaat sinds 1584. In 1994 werd Gosset verkocht aan de Renaud-Cointreau groep. Het wordt nu geleid door Jean-Pierre Cointreau. In 2009 bracht Gosset zijn “425e Anniversaire brut” uit ter gelegenheid van het 425-jarige bestaan. De stijl van het huis is breed en vineus, rijk, vol en klassiek.
Land/gebied: Champagne
Type: champagne, NV. De wijn wordt aangeduid als NV, non-vintage, dus zonder oogstjaar, maar de basis komt van de oogst 2004, aangevuld met reservewijn van 2002.
Kleur: lichtgeel
Zoetheid: brut
Alcoholpercentage: 12%
Druivenrassen: 52% chardonnay, 48% pinot noir. Van grands crus en premiers crus.
Productie: méthode traditionelle. De druiven zijn van oogstjaar 2004, de wijn is in 2009 gedégorgeerd en heeft dus zo’n vierenhalf jaar gerijpt.
Smaakprofiel: duidelijke gisttonen in de neus. Gerijpt en zwoel. Licht notig. Zachte rustige lang aanhoudende tintelende mousse met zeer fijne belletjes. Een bijna erotische prikkeling. Mooie fraicheur. Prachtige zuren. Ook in de mond ko20-12-2012 2012 Gosset 425 Anniversairemen gisttonen en notigheid terug. Citrus. Grapefruit. Friszure appel. Vol en breed met lange afdronk. Heerlijk. Een frisse verkwikkende belevenis.
Waardering: ****(*) zeer goed
Wijn-spijs: past mooi bij krab, coquilles of zelfs dorade.Wij dronken deze champagne bij coquilles met witlof in limoensaus. Door de frisheid van de limoen paste de champagne prima bij het gerecht.
Meer info: www.champagne-gosset.com
Te koop bij: o.a. Gouden Ton
Consumentenprijs: ca. €90-100 (niet meer verkrijgbaar)

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in champagne en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s