Champagne Jacquart, brut mosaïque

20130129-191441.jpg

Lekker, een glaasje champagne als je na een drukke dag thuiskomt. We hadden nog een Jacquart liggen, dus die werd het. Prima aperitiefbubbel om even bij te komen.

Naam: champagne Jacquart, brut mosaïque
Producent: Jacquart. Deze coöperatie in Reims is in 1962 opgericht door 30 wijnboeren. Er zijn nu zo’n 1.000 wijnboeren aangesloten bij Jacquart. Chardonnay speelt bij alle champagnes van Jacquart een grote rol. Zo ook de brut mosaïque. Alle wijnen vergisten op rvs en hebben ‘malo’ gehad.
Land/gebied:champagne
Type: champagne
Kleur: lichtgeel
Zoetheid: brut, ca. 10 gram dosage
Alcoholpercentage: 12,5%
Druivenrassen: 45% chardonnay, 35% pinot noir en 20% pinot meunier.
Productie: méthode traditionelle. De wijn is vijf jaar ‘sur cave’ gerijpt, zegt het back label. In 2009 heb ik de wijn ook geproefd, toen was de druivensamenstelling iets anders (50% chardonnay, 35% pinot noir en 15% pinot meunier) en had de wijn drie jaar gerijpt. Nog lang, maar kennelijk speelt men wat met de samenstelling en rijping. Drie jaar is echter de meest gebruikte rijpingstijd voor de brut mosaïque. De wijn bevat ook een redelijk aandeel reservewijnen.
Smaakprofiel: fijne mousse, notig, gistachtig, elegant, het hoge aandeel chardonnay geeft mineraliteit en fraicheur. Niet heel complex of moeilijk, maar een prettige wijn als aperitief of bij een lichte maaltijd.
Houdbaarheid: ca. twee jaar na aanschaf
Waardering: *** goed
Wijn-spijs: aperitiefchampagne, bij vis, witvlees of geitenkaas.
Meer info: http://www.champagne-jacquart.com
Consumentenprijs: €35 à €40

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in champagne en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Champagne Jacquart, brut mosaïque

  1. Remy Tolk zegt:

    Lijkt me lekker! Ken hem niet. Maarreh…. Méthode Champenoise toch? Traditionnelle is 9 maanden.
    Mvg Remy.

    • bubbelblog zegt:

      snap je reactie niet helemaal. Hoezoi méthode champenoise? Het is champagne, dus ja. En traditionelle is 9 maanden…? Wat bedoel je daarmee? Champagne mag nooit 9 maanden liggen, moet minstens 15 maanden en deze heeft kennelijk 5 jaar sur cave gelegen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s