Champagne Taittinger, Folies de la Marquetterie

IMG_2149Vertraging op Schiphol. Tja, wat doe je dan? Je loopt naar de bubbelbar en neemt een lekker glas champagne! Bubbles-barman Gijs raadde ons een glas Taittinger, Folies de la Marquetterie, aan. We mochten zelfs even voorproeven! Mooie tip en ik kende deze cuvée nog niet. De champagne is fris en rijk tegelijk. Opwekkend maar ook complex. En omdat deze champagne een echte ‘eetchampagne’ is, namen we bij het tweede glas ook maar meteen wat sushi en een uitstekend visschoteltje. Een aangename manier om je vertraging door te komen.

‘Les Folies de la Marquetterie’ is een nieuwe, exclusieve cuvée van het gerenommeerde champagnehuis Taittinger uit 1734. Het is de eerste ‘single vineyard’ wijn die Taittinger ooit heeft gemaakt. De naam is afgeleid van de eigen wijngaard van Taittinger die voor Château de la Marquetterie in Épernay ligt. De wijngaarden liggen op zonnige, zuidelijke hellingen bij het château. Die perfecte ligging draagt bij aan de kwaliteit en rijpheid van de druiven.

IMG_2151Naam: Champagne Taittinger, Les Folies de la Marquetterie
Producent: Taittinger
Land/gebied: Champagne
Type: champagne
Kleur: goudgeel
Zoetheid: brut
Druivenrassen: 55% chardonnay en 45% pinot noir.
Productie: méthode traditionelle .Voor deze goudgele champagne wordt uitsluitend chardonnay en pinot noir van Les Folies gebruikt. De rijpe druiven worden gedeeltelijk op roestvrijstaal en deels op eiken vaten gevinifieerd. De langzame flesrijping van maar liefst vijf jaar geeft een mooie fijne mousse. Dosage: 10,9 gram suiker per liter.
Smaakprofiel: Fris. Mooie zuren. Krachtig. Fijne mousse. Intense aroma’s van brioche, wat vanille, perzik en abrikoos. Mondvullend, krachtig en tegelijkertijd elegant met een rijke, complexe, lange afdronk en een mooie harmonie. Champagne voor aan tafel.
Waardering: **** zeer goed
Wijn-spijs: parelhoen met paddestoelen, kalkoen met morieljes, verfijnde kalfs- en varkensvleesgerechten, zwezerik met notensaus, vis in lichte romige sauzen, pasta met truffel en rijpe zachte kaassoorten. Maar ook lekker bij onze sushi en gerookte forel en paling!
Meer info: http://www.taittinger.fr
Geproefd bij: bij BUBBLES, de Seafood & Wine Bar van Schiphol (€13,50 per glas).

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s