Champagne on the rocks: Ice Impérial

20130720-073233.jpg

Champagne on the rocks

Champagne met ijs en fruit…zijn ze nou helemaal gek geworden…!? Dat mag op Bubbelblog niet ontbreken natuurlijk.

Beachclub
Het bekende champagnehuis Moët & Chandon heeft enkele jaren geleden een revolutie ontketend met zijn “Ice Impérial”, champagne on the rocks. De blend werd speciaal ontwikkeld voor ’s werelds hipste trendy beachclubs en internationale partybestemmingen, van Saint-Tropez tot Sydney en van Rio de Janeiro tot Los Angeles. Ice Impérial was voor de rijken der aarde en de champagne werd bewust exclusief gehouden met een beperkte distributie en een bijzondere feestelijke uitstraling met een witgelakte fles met zwarte strik.
Nederland…? Nee, mij werd door Moët bevestigd dat Ice Impérial niet in ons kikkerlandje te krijgen zou zijn. Inmiddels is dat wel het geval. De crisis zal wel toegeslagen zijn. Geniet er dus maar lekker van, zou ik zeggen!

On the rocks
Champagne op ijs…!? Uhhh. Inderdaad. Heel vreemd. Maar bij dit type is dat juist de bedoeling. Moët zegt zelf: “Dankzij de rijke structuur, met een hint van zoet en vers rood fruit, blijft de smaak optimaal behouden bij toevoeging van ijs.”

Tropisch
De Ice Impérial is een blend van de drie klassieke champagnedruiven: Pinot Noir (40-50%), Pinot Meunier (30-40%) en Chardonnay (10-20%) met een hoge dosage van 45 gram per liter (demi-sec dus).
De wijn is zoet en smaakt naar tropisch fruit. Mango. Guave. Nectarines. Zelfs wat gember.

Zest
Schenk in een groot wijnglas met 3 ijsblokjes. Doe er voor een extra frisfruitig aroma de zest van citroen of sinaasappel bij (gebruik hiervoor een zogenaamde zesteur waarmee bartenders een sliertje schil van de citrusvrucht afschillen ter garnering van cocktails) en verse munt en/of een schijfje komkommer. Ook partjes limoen of witte grapefruit, aardbeien, frambozen of een dun schijfje gember of kardemomzaadjes passen erbij.

Een leuk zomerdrankje en je moet dit beslist eens geproefd hebben. Lekker fris, feestelijk, ziet er vrolijk uit met al dat fruit in je wijn. Klokt makkelijk weg ook als je aan het strand van Saint-Tropez zit, of aan de swimmingpool van Miami.

Frutsels
Na alle lof en jubelzang die er bij de lancering van de dure zomerbubbel (reken op zo’n €55-60 voor de Ice Impérial) kwam, heb ik nog nooit een echte kritische proefnotitie van de Ice gelezen. Iedereen spreekt elkaar na en de standaard reclametekst van producent Moët wordt meestal klakkeloos en kritiekloos overgenomen. Citaat: “De smaak blijft dankzij een rijke blend optimaal behouden bij toevoeging van ijs.” Ach ja. Ice smaakt zonder al die frutsels en fratsen (ijsblokjes, fruit, kruiden) eerlijk gezegd gewoon een beetje lafzoet, heeft een korte afdronk en is te duur voor wat ie biedt. Met ijs en al die frutsels erbij, proef je niet zo veel meer van de dure bubbel, ondanks de belofte van Moët. En dat “geniet ervan bij witte vis”, snap ik al helemaal niet!
Blijft dat het een verrassend vrolijk en zomers drankje is waar je je op een zwoele zomernamiddag prima een uurtje met z’n tweeën mee kunt vermaken aan het water, of gewoon in je tuin.

PS inmiddels is de concurrentie ook wakker. Champagnehuis Lanson heeft Lanson White Label Ice gelanceerd. Ook in een witte fles. Leuk om te vergelijken.

Santé!

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in champagne en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s