Moscato d’Asti Carlo e Sylvia Borgo Maragliano, zoet en dus perfect bij oliebollen

Moscato d-Asti Carlo e Sylvia Borgo Maragliano

Wat doen we straks met Oud & Nieuw? Verpesten we onze mooie champagne weer door er zoete oliebollen bij te serveren…? Ik zeg: NEE! Waarom niet? Oliebollen zijn zoet. Champagne is over het algemeen droog en heeft veel zuren. Dat clasht dus in je mond en geeft oorlog. Je smaakpapillen raken in de war en op zijn best prevel je: “zonde van de champagne!”. Zoet en zuur kan een spannend contrast geven. Maar in dit geval niet. Door de zoete oliebol, vallen de zuren in de champagne nog meer op en worden versterkt. Oliebollen en champagne (brut althans, want de zoetere demi-sec zou wel kunnen!) zijn niet voor elkaar gemaakt!

Wat dan wel? Wil je toch bubbels bij de oliebol drinken, neem dan een zoete(re) mousserende wijn. Neem bijvoorbeeld een zachte cava (geen brut). Ga je chique, kies dan voor demi-sec champagne. Heb je na je diner al genoeg alcohol op, maar wil je toch een feestelijke en passende mousserende wijn bij de oliebol op oudejaarsavond? Kies dan voor Moscato d’Asti. Ja, dat is die wijn die tieners lekker vinden en waar veel beginnende wijndrinkers van houden. Niks mis mee, want goede Moscato d’Asti kan heel lekker zijn. En heeft een paar evidente voordelen! De meeste zijn dik onder de €10. Het is een zoete wijn, dat vinden veel mensen stiekem best lekker (echt niet alleen beginnende wijnliefhebbers). Het bubbelt en is dus feestelijk. En: Moscato d’Asti bevat door het productieproces maar weinig alcohol! Gemiddeld tussen de 5 – 7%. Dat laatste is best een voordeel als je al een aantal glazen wijn bij het diner achter de kiezen hebt.

geen champagne bij oliebol

Naam: Moscato d’Asti Carlo e Sylvia Borgo Maragliano 2011
Producent: Carlo e Sylvia Borgo Maragliano. Borgo Maragliano ligt op 450 meter boven zeeniveau, op een natuurlijk terrein in de heuvels van Langhe, in het hart van Loazzolo, een apart gebied dat gekruist worden door de Marin, een aanlandige wind dat komt van de Mar Ligure, die de rijping van de druiven bevordert, waardoor de aroma’s en smaken verhogen.
Een gebied van 21 hectares wijngaarden valt onder Borgo Maragliano, de wijn wordt gemaakt, gebotteld en verpakt door leden van de Galliano familie die groot respect hebben voor de tradities, maar tegelijkertijd gebruik maken van een van de meest moderne vinificatietechnieken met nieuwe efficiënte apparatuur.
Borgo Maragliano  is een familiebedrijf. Pappa Giuseppe werkt in de wijngaard, zoon Carlo is de oenoloog die de vinificatie voor zijn rekening neemt en die samen met zijn vrouw Sylvia de 21 hectare wijngaard beheert. Carlo en Sylvia staan dus aan het roer, vandaar de naam van deze Moscato. De toekomst van het wijnhuis lijkt verzekerd met hun drie kinderen Giovanni, Francesco and Federico.
Land/gebied: Italië / Piemonte (Asti)
Type: DOCG Moscato d’Asti
Jaar: 2011
Kleur: lichtgeel
Zoetheid: zoet
Alcoholpercentage: 5%
Druivenras: 100% moscato bianco
Productie: méthode traditionelle.
Smaakprofiel: sappig, zoet, lekker.
Houdbaarheid: 1 jaar
Waardering: *** goed
Wijn-spijs: oliebollen, vers fruit, zoete desserts, gebak,
Meer info: http://www.borgomaragliano.com
Te koop bij: Wijnhuis West, Amsterdam
Consumentenprijs: €7,50

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in Italië, Moscato en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Moscato d’Asti Carlo e Sylvia Borgo Maragliano, zoet en dus perfect bij oliebollen

  1. Pingback: Ingrid Larmoyeur (@bubbelblog) te gast bij AT5 “In de stad” over champagne en bubbels | Vinissima's Bubbelblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s