Vino spumante Falanghini brut, “Quid”, La Guardiense

20140511-185646.jpg
Wow. Mousserende wijn uit het warme gebied rond Napels in Zuid-Italië en nog lekker ook? Ja, het kan. La Guardiense maakt de “Quid” van het lokale ras falanghina. Gedurfd. En geslaagd! Anderewijn.nl schrijft over deze wijn: “Je kunt er de Prosecco gerust voor laten staan.” Nou, dat weet ik wel zeker! De Quid is een aangename sappige fruitige milddroge mousserende wijn waar menigeen van zal genieten; als je tenminste het avontuur aandurft en durft te kiezen voor een spumante van het inheemse (en dus onbekende) ras falanghina. Voor het plezierige bedrag van €13,50 hoef je het in elk geval niet te laten.

Naam: Vino spumante Falanghini brut, “Quid”, La Guardiense
Producent: Azienda Vinicola La Guardiense. Deze coöperatie is een van de grootste van italië. De coöp werd opgericht in 1960 door 33 wijnboeren en telt inmiddels 1.000 leden.
Land/gebied: Italië/Campania, het gebied rond Napels (Sannio Beneventane)
Type: spumante
Jaar: NV
Kleur: lichtgeel
Zoetheid: brut
Alcoholpercentage: 12%
Druivenras: 100% falanghina. Dit is een oud wit druivenras dat vermoedelijk al in de romeinse tijd bestond.
Productie: Charmat-methode ( tweede gisting niet op fles, zoals bij de méthode traditionelle, maar op tank; autoclave). De tweede gisting duurde zo’n zes maanden.
Smaakprofiel: midfijne mousse. Frisse fruithe neus. Zachte schuimende aanzet. Appel, peer, witte perzik. Zachte zuren, milddroog en aangenaam.
Waardering: ***(*) goed
Houdbaarheid: 1-2 jaar
Wijn-spijs tip: lekker als aperitief, bij een salade met mango en kip, bij de hoofdmaaltijd bij gevogelte.
Meer info: http://www.laguardiense.it
Te koop bij: anderewijn.nl voor €13,50.

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in inheemse druiven, Italië, méthode charmat, spumante, transfermethode en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s