Slechte marketingstunt van Dom Pérignon: de borst van Kate Moss wordt nieuwe champagnecoupe

IMG_1494.JPG
Dom Pérignon, de prestige cuvée van het bekende champagnehuis Moët & Chandon, heeft een nieuw glas gelanceerd. Het is een coupe die is gevormd naar de linker borst van Kate Moss. Het glas wordt uitgebracht ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag. Wat een slechte marketingstunt halen ze hiermee uit!

De oorspronkelijke fabel over de champagnecoupe is dat die gevormd zou zijn naar de borst van Maria Antoinette. Leuke verwijzing dus van Dom Pérignon, maar ik ben geschokt. Deze coupe is echt een kulglas. Een coupe is feestelijk, maar helemaal niet fijn voor champagne, zeker niet voor mooie! Aanbevolen is de flûte, het hoge tulpglas. De aroma’s komen er beter in tot hun recht, èn de mousse (de bubbeltjes) verdwijnt niet zo snel als in de wijde open coupe. Zelf gebruik ik altijd mijn ruime flûte die ik bij – nota bene – Dom Pérignon (i.c. de winkel van Moët & Chandon) zelf heb gekocht. Plezier voor je neus omdat je alle aroma’s van de champagne goed kunt ruiken, en plezier voor je mond.

De nieuwe art déco-achtige ’34 Kate Moss Coupe’ is ontworpen door Jane McAdam Freud in samenwerking met Restaurant 34 in London waar het glas op 8 oktober aanstaande wordt geïntroduceerd, samen met de nieuwe cuvée P2-1998. Dom Pérignon lijkt daarmee een traditie te willen zetten, want in 2008 kwam designer Karl Lagerfeld al met een coupe die gevormd zou zijn naar de borst van model Claudia Schiffer.

Jammer dat zo’n gerenommeerd merk dan nu vanwege een marketingstunt weer komt met een coupe. Maar ja, misschien is het niet voor niks dat Dom Pérignon de prestige cuvée is van het bekende champagnehuis Moët & Chandon dat consistente kwaliteit levert, maar ook bij kenners bekend is vanwege zijn instapwijn die meer het karakter heeft van een neutrale allemansvriend voor recepties. Moed & Schande wordt het huis ook wel genoemd. Schande, dat gaat wat mij betreft nu op voor dit nieuwe glas…

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in champagne, nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s