Champagneglazentest van het Wijninstituut op De Tasty

IMG_2436-0.JPG
Uit welk glas drink je champagne? Vroeger was de ‘coupe’ helemaal in. Tegenwoordig prefereren we een flûte omdat de geur en smaak er beter in tot uiting komen en de bubbels niet zo vervluchtigen.

Welk champagneglas? Doe de test op De Tasty!
Mariëlla Beukers (wijnkronieken.nl) en ik vatten ooit het plan op om diverse champagneglazen naast elkaar te zetten toen de meest excentrieke champagneglazen op de markt kwamen. Het plan bleef vooralsnog in de kast liggen, maar nu kunt u alvast de test doen tijdens De Tasty!
Op 11 en 12 oktober a.s. vindt in de Jaarbeurs te Utrecht culi-event De Tasty plaats (detasty.nl). De Tasty is een “culinair lifestyle evenement voor iedereen met een passie voor koken, lekker eten en drinken”. Tijdens deze consumentenbeurs houdt wijnopleider Het Wijninstituut (wijninstituut.nl) de Champagneglazentest.

Riedel
De glazentest wordt gedaan met drie Riedel-glazen (riedelglas.nl): een klassieke flûte, een moderne flûte die speciaal ontwikkeld is voor vollere complexere champagnes en een afwijkend glas.

Ervaar het zelf!
Zo’n honderd beursbezoekers kunnen op 11 en 12 oktober aan de champagneglazentest meedoen. Voorintekenen via info@wijninstituut.nl geeft meer zekerheid van deelname. PS Je moet wel een beurstoegangskaartje hebben.

Je kunt tijdens de test de volgende champagnes uit de diverse Riedel-glazen proeven: Agrapart, les 7 crus brut (via lesgenereux.nl) en de Blanc de Blancs Grand Cru van Legras & Haas en Expression 1er Cru van Geoffroy (beide wijnen via Mark Haasdijk / champagnist.nl).

Mariëlla Beukers en ik zullen er ook allebeiden zijn om verslag te doen van de test. Misschien komen wij u dan wel tegen. U komt komend weekend toch ook proeven en testen…?

Over bubbelblog

VINISSIMA’S BUBBELBLOG | WEGWIJZER NAAR EEN SPRANKELENDE WERELD ... Op www.bubbelblog.nl bespreekt VINISSIMA mousserende wijnen uit de hele wereld. Volg Vinissima ook op twitter via @vinissima en @bubbelblog. Met sprankelende groet, Ingrid Larmoyeur
Dit bericht werd geplaatst in champagne, glas, wijnglas en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s